جلسه ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی بصورت مجازی به ریاست موسی مباشری کارشناس امور فرهنگی اجتماعی برگزار شد.

جلسه ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندیبا محوریت فرمانداری فلاورجان و به ریاست موسی مباشری کارشناس امور اجتماعی و فرهنگی فرمانداری فلاورجان (۷ اردیبهشت) بصورت مجازی با حضور نمایندگان شهرداری ها و بخشداری ها و دهیاری ها برگزار شد.

دستور جلسه ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی

دستور کار جلسه: میز خدمت در ادارات ، شهرداری ها و دهیاری های شهرستان فلاورجان

با توجه به شروع ویروس کرونا و برای حفظ سلامت شهروندان، استقرار میز خدمت در ورودی شهرداری ها و دهیاری ها یکی از بهترین ابزارها و روش‌های توانمندسازی شهروندان در راستای تحقق برنامه‌ چشم‌انداز کشور است.

مراجعان شهرداری ها و دهیاری ها با مراجعه به میز خدمت راهنمایی شده و از طریق سامانه پیامکی و تلفن‌های مربوطه روند درخواست به آنها ارائه می شود. با این اقدام کار تعداد زیادی از مراجعان پی گیری شده و نیاز به حضور فیزیکی در محل اداره نیست.

اما در صورتی که افرادی اصرار به مراجعه حضوری به حوزه‌های مربوطه را داشته باشند، با انجام تمهیدات بهداشتی اعم از رعایت فاصله اجتماعی، همراه داشتن ماسک و دستکش به حوزه‌ها راهنمایی می‌شوند.

 برای تقویت میز خدمت در شهرداری ها و دهیاری ها چند پیشنهاد ارائه می شود:

الف- طراحی و راه اندازی سامانه میز خدمت الکترونیکی هوشمند تحت وب

میز خدمت الکترونیکی عنوان دستورالعملی است که سازمان اداری و استخدامی کشور در سال ۱۳۹۶ به ادارات و سازمان‌ها ابلاغ کرده و طی آن دستگاه‌های اجرایی برای ارائه خدمات به هنگام، سریع و سهل به ارباب رجوع و نیز ارتقای رضایت‌مندی آنها مکلف هستند نسبت به برنامه‌ریزی و اجرای مفاد دستورالعمل (میز خدمت الکترونیک) و آموزش متصدیان آن اقدام کنند.این بخشنامه در دوسال قبل به کلیه ادارات و دستگاههای اجرای شهرستان ابلاغ گردید و مقرر گردید که پس از راه اندازی میز خدمت فیزیکی ، با تأمین زیرساخت ها و طراحی برنامه مناسب نسبت به راه اندازی میز خدمت الکترونیکی اقدام گردد.

هدف از راه‌اندازی میز خدمت در شهرداری‌ها و میز خدمت الکترونیکی، ارائه خدمات بموقع و متناسب به مشتریان و اعضای سازمان‌ها در هر لحظه و مطابق قوانین و توافقنامه‌های میان آنها از طریق سامانه‌های الکترونیکی و قابل دسترس از طریق وب و دستگاه های ارتباطی هوشمند است.

ب- راه اندازی سامانه نرم افزاری هوشمند تحت موبایل

یکی دیگر از پیشنهادات موثر راه اندازی و بهره برداری سامانه نرم افزاری هوشمند تحت موبایل ، در شهرداری ها و دهیاری های شهرستان است که این سامانه  از طریق تولید یک نرم افزاری برای ارائه خدمات الکترونیکی شهردار و سایر خدمات الکترونیکی شهری کاربرد دارد و بعد هم می توان از این تجربه در دهیاری ها استفاده کرد. شهرداری قم این کار را انجام داده دوستان در این زمینه مطالعه و اطلاعات خود را کامل نمایند.

راه اندازی سامانه میز خدمت الکترونیکی و یا سامانه هوشمند تحت موبایل با هدف ارتقای رضایتمندی شهروندان در راستای طرح تکریم ارباب رجوع، بهبود و اصلاح روش‌های ارائه خدمات به شهروندان و همچنین جلوگیری از ضایع شدن حقوق مراجعان است که پیشنهاد می شود برای صرفه جویی در هزینه ها بخشداری ها و شهرداری ها بصورت مشترک با یکی از شرکت ها قراردادی تنظیم ویک برنامه مناسب خاص همه ی شهرداری ها و دهیاری های شهرستان تهیه و اجرانمایند.

برای تسهیل در روند کار باید زیرساخت برنامه‌هایی همچون استعلام بانک‌ها و ادارات، تصدیق گواهی‌های شهرداری، استعلام و پرداخت عوارض نوسازی، محاسبه تراکم ساختمانی مصوب و مجاز، محاسبه عوارض و صدور تراکم ساختمانی، محاسبه زیربنای ساخت در طبقات، عوارض کسب و پیشه، عوارض خودرو تهیه و به تایید همه شهرداری ها و بخشداری ها برسد.

در طراحی و راه‌اندازی سامانه میز خدمت الکترونیکی می بایست اطلاع‌رسانی شفاف درباره هر یک از خدمات ارایه شده در میز خدمت الکترونیکی شامل مراحل گردش کار، مستندات مورد نیاز ، قوانین و مقررات، سؤالات متداول، مدت زمان انجام خدمت، رویه ارائه شکایت و پیگیری و مسئول اصلی ارائه خدمت، امکان اخذ درخواست خدمت از ارباب رجوع در قالب فرم‌های الکترونیکی و بارگذاری و ارسال الکترونیکی مدارک و مستندات مورد نیاز برای دریافت خدمت توسط ارباب رجوع مورد توجه قرارگیرد.

همچنین میز خدمت الکترونیکی باید این امکان را برای شهروندان فراهم نماید تا قابلیت تمامی استعلامات و انجام فرآیندهای بین دستگاهی مورد نیاز برای ارایه خدمت ، ارائه کد رهگیری منحصر به فرد به درخواست خدمت به منظور ردگیری مراحل اجرای فرآیند پردازش درخواست خدمت و بازیابی و رجوع به سوابق اطلاعات خدمت ارایه شده، امکان ارسال پیامک به منظور اطلاع رسانی مراحل پردازش درخواست خدمت به ارباب رجوع، نظرسنجی الکترونیکی از ارباب رجوع در ارتباط با کیفیت خدمات را داشته باشد.

مباشری، با اشاره به اینکه میز خدمات الکترونیک قابلیت‌های فراوانی دارد، خاطر نشان کرد: کاهش هزینه‌ها، افزایش سرعت در انجام امور و رضایتمندی شهروندان از قابل توجه‌ترین اهداف مورد نظر اجرای راه‌اندازی سامانه (افزونه) میز خدمت الکترونیکی است.

وی یادآور شد: ایجاد بستر و زیرساخت‌های لازم در راستای جلوگیری از ضایع شدن حقوق شهروندان، بهبود و اصلاح روش‌های ارائه خدمات به شهروندان، ارتقای رضایتمندی شهروندان در راستای طرح تکریم ارباب رجوع، جلوگیری از سرگردانی مردم و ایجاد نظام پاسخگو و کارآمد از مهم ترین اهداف راه اندازی میز خدمت الکترونیکی است.